sunnuntai, 5. joulukuuta 2010

2500 kg

Neljästä lavallisesta kiveä pitäisi tulla minulle hieno Hopealoimun takka. Onhan se vain mittava määrä tavaraa, että varmaan se on mahdollista. Aloitin projektin tarkastelemalla säätiedoituksen, joka ennusti tulevaa lumipyryä ja sen jälkeen pakastuvaa. Pakkohan se on silloin pistää homma saman tien työn alle, niin siitähän se sitten valmistuu.

Ensin rakensin rampin neljästä mitallistetusta 48×98:sta. (Mitä on tapahtunut vanhalle kunnon kakkosneloselle?) Tämän jälkeen oli vuorossa kottikärryjen pehmustus ylijääneellä IV-eristysvillalla ja sitten alkoi paalien purku. Muovien alta paljastui kiviä - paljon eri muotoisia kiviä, säkkejä, villaa, lisää säkkejä, pikkunyssyköitä - ja sitten taas erikokoisia kiviä.

Siinähän vierähti hienosti neljä ja puoli tuntia. Aika lailla arvioitu aika, sillä olin itselleni asettanut tavoitteeksi tunti/ lava. Viimeisen lavan kohdalla oli pakkaajalla tapahtunut pieni erehdys. Tasaisen kivipedin päälle oli viikattu siististi nippu eristevillaa ja sen päälle oli laitettu leivinuunin luukun ympärille tuleva alakivi ja sen päälle tätä edellistä kiveä isompi yläkivi, josta jatkuivat luukun sivuille tulevat sakarat. Koska sakarat tulivat alemmasta kivestä yli ja molemmat olivat pehmeän villa päällä, niin nämä sakarat olivat katkenneet. Otin kännykällä kuvat vauriosta ja lähetin saman tien myyjälle. Asentajanhan pitäisi tulla heti itsenäisyyspäivän jälkeen tänne.

Otin myös kännykkäkameralla kuvia olohuoneen ja mediahuoneen lattialle levitetyistä osista, mutta myöhemmin kännykkä kävi takuukorjauksessa ja kuvia ei tietenkään siellä enää ole.

Linkit: http://www.hopealoimu.fi

Lisää kommentti

Täytä alla oleva lomake kommentoidaksesi.