tiistai, 23. heinäkuuta 2013

KotKot…

Tämä kesä on mennyt tiiviisti lapsille ja eläimille rakentaessa. On tehty leikkitornia ja keinuja sekä kanalaa. Vähän kasvimaatakin, kuormalavojen kauluksilla lähinnä. Talvilämpimän kanalan rakentaminen on vienyt lukemittomista syistä johtuen paljon kuviteltua enemmän aikaa, joten kanaporukka muutti kesäkanalaan. Ei vain malttanut enää odottaa, kun tiput oli varattu jo aikaisin keväällä :)

img_8128_hamalaisporukka.jpg
Hämäläisiä maatiaisia [Read more…]

torstai, 1. syyskuuta 2011

Ensi kesäksi nurmikkoa

Kolmisen viikkoa sitten kylvetty nurmi vihertää jo kivasti. Naapurin isäntä kävi ystävällisesti pyörittelemässä [Read more…]

sunnuntai, 26. syyskuuta 2010

Syksyisen metsän ihastelua

Olin siistimässä tämän hetkisen pihapiirin laitamia kaivurin jo keväällä nurin kaatamista pikkupuista. Olisi päässyt paljon helpomalla, jos vain olisi ehtinyt poistaa nuo puut ennen kaivurin käsittelyä. Nyt ne olivat aika lujasti maahan painautuneina.
Samalla vilkuilin orastavan epätoivon vallassa isoja mäntypöllejä yms. materiaalia, joka olisi saatava pilkottua polttopuiksi ja siirrettyä säältä suojaan. Näitä pinoja kun on ympäri tonttia. Mutta ei voi mitään. Töissä on käytävä ja pikkuraksaajan kanssa ei niin vain puutöitä tehdä. Ikään kuin nyt olisin kovin kätevä kirveshommissa muutenkaan. Klapikone paikalle, niin jo alkais sujua ;)

Tuli kuitenkin niin siistiä, kuin olosuhteisiin nähden mahdollista. Hain välissä voimia ja uutta inspiraatiota kiertämällä kameran kanssa tonttiamme. Kyllä syksy on sitten ihana tuoksuineen ja väreineen!

haapa.jpg

kanto.jpg

sunnuntai, 29. elokuuta 2010

Puutarhan alku

Sain viimeinkin rakennettua tontille kooltaan vaatimattoman istutuslaatikon mukanamme muuttaville kasveille. Tuntui hassulta muuttaa kasveja jo nyt, mutta mikäli aikataulut pitävät, vaatisi kasvien maasta nyhtäminen muuttohetkellä kohtuutonta voimankäyttöä.
Kairasin esille myös muutaman ihanan tulppaaninsipulin. Toivottavasti ne tuovat iloa talon arvatenkin vielä lohduttomaan pihapiiriin ensi keväänä. Toivon myös, että tontilla runsaslukuisena käyskentelevä fauna tyytyy vain pällistelemään kasvejani etäältä. Onhan siellä muutakin ruokaa ja männyntaimia katkottavaksi vaikka kuinka..[Read more…]

sunnuntai, 22. elokuuta 2010

Ensimmäiset puut on istutettu

Tänään tontille tuli poikkeuksellinen muutos puiden lukumäärään. Ne lisääntyivät kolmella. Tähän saakka ja vielä tästä eteenpäinkin puiden määrä tulee vain vähenemään samaa vauhtia, kun piha-alue laajenee. Umpimetsään pihan tekeminen on omanlainen haaste. [Read more…]