sunnuntai, 23. toukokuuta 2010

Lisää raivausta

Puiden määrä on jotain ihan mieletöntä. Ei, tänään ei ole ensimmäinen kerta, kun olin tontilla hommissa. Olin ottanut jo aiemmin vähän varaslähtöä metsätöihin ja olen käynyt jo kolmena perättäisenä viikonloppuna metsähommissa. Homma vain ei tunnu loppuvan.

Aloitin kevään raivauksen sytyttämällä syksynä kasatut risut tuleen ja siitä olikin hyvä alkaa laajentamaan reviiriä. Risuja saattoi heitellä kokkoon sen enempää miettimättä ja siinähän paloi iloinen liekki koko päivän. Iltapäivällä kolmen-neljän välillä lopettelin sitten materiaalin heittämisen vanhaan kokkoon ja aloin tekemään uuttä risukaa seuraavaksi kokoksi. Sussiunatkoon kasa oli hetkessä niin korkea, ettei sinne oikein enää jaksanut heitellä risuja päälle. Varsinkin kun taustalla oli jo koko päivä sahausta ja raivausta. No siihen oli hyvä hetki lopettaa ja saattoi mennä potkiskelemaan kokosta roippeet keskemmälle ja lähteä kotiin.

Seuraava viikonloppu alkoi samoissa merkeissä, eli tulta kokkoon ja raivaamaan. Fyysinen työ on kivaa, kun sitä riittävän harvoin tekee. Pian aukea kuitenkin kasvoi taas niin suureksi, ettei jaksanut risuja enää raahata muutaman kymmenen metrin päässä olevaan kokkoon ja aloinkin tekemään useampia. Aina mistä vesakkoa kaatui isommassa rykelmässä, niin kasasin risut siihen. Illalla minulla olikin viisi kokkoa reilun kymmenen metrin etäisyyksillä toisistaan.

Sitten tuli siis tämä viikonloppu ja sytyttelin taas aamusella kaikki kokot tuleen, mutta nyt kaikki aika ja energia menikin kokkojen välillä juostessa. Tuollainen tuore risukokko tarvitsee jatkuvasti hämmennystä tai uutta materiaalia, tai kokkoon palaa ns. reikä ja se sammuu. Kyllähän hiilloksen keskusta on vielä kuuma seuraavana aamunakin, joten aina risut syttyvät, kun niitä kokon päälle heittelee, mutta enemmän pitäisi saada tehtyä.

Alue on muodostunut ajatuksiin nyt ihan eri tavalla, kun tonttia on saatu raivattua. Nyt talon paikka on melkein jo puuton - vain pari isoa mäntyä kasvaa talon paikallla. Niiden kanssa täytyy odottaa kaveria, että saa samalla niihin taljalla suunta-avustusta. Myös parkkipaikan sijainti varmistui tänään ja samalla selvisi, että viime syksynä puoliksi raivaamani reitti talolle on 20 metriä väärässä paikassa. Täytyy raivata uusi reitti parkkipaikalta tiellepäin.

raivausta.jpg

takapihalle.jpg

mets_kuusikko.jpg