lauantai, 2. maaliskuuta 2013

Sähkönkulutus helmikuu 2013

makkaraa.jpg Loistava päivä kevätriehan vietossa parhaiden ystävien kanssa. Mikäs sen parempaa. Kummityttö perheineen oli yökylässä, jotta aamusta saakka päästiin ulos kirpeään pakkasilmaan laskemaan mäkeä ja grillaamaan ulkona makkaraa ja vaahtokarkkeja nuotiolla.

Sähkölukemat näyttävät myös kevään tulemista. Lämmitystarveluku helmikuulla oli vain 557,37. Leudon alkukuun takia takkaa ei viitsinyt juuri lämmittää ja loppukuusta aurinko alkoi paistamaan isoista ikkunoista niin paljon sisään, että tuli tiputettua IV koneestakin tuloilman lämpötilaa. Turha sitä on lämmittää, jos olotiloissa on muutenkin kuumaa.

Kokonaiskulutus sähkölle oli helmikuussa 1345,01 kWh.
Lämminvesivaraaja, eli käyttövesi ja lämmitys, haukkasi siitä 750 kWh.

Siirrettävät kulutusmittarit olivat IV-koneessa ja televisiodigiboksihässäkässä. IV koneen osuus käyttösähkööon menneestä 595 kWh:sta oli 120 kWh. Aika paljon siis, prosentteina tuo on vähän yli 20. Käytän Pandionia tuloilmaohjauksella ja asetuksena on koko talven ollut 21 asteinen tuloilma. Lämmitys on ollut koko talven ajan n. 12-20 prosentin haarukassa. Nyt helmikuun viimeisinä päivinä tiputin tuloilman 19 asteeseen, koska tarkoitus on alkaa viilentämään taloa hallitusti kesäkautta kohti ja aurinko nostaa jo sisälämpötilaa päivisin.

Television katseluun meillä meni 11,43 % käyttösähköstä, eli ihan oman osansa sekin vie. Tammikuun lukemissa on myös paljon enemmän autolämmitystä, joka loppuu kohta kokonaan - ainakin näin toivoisin, että talvi jo luovuttaisi otteestaan. Mieluummin nopeasti. Vaikka tänään oli kyllä kivaa kaikilla.
kukkulankuningas.jpg

Lisää kommentti

Täytä alla oleva lomake kommentoidaksesi.