perjantai, 25. maaliskuuta 2011

Palokärki perkele

puut-3.jpgKova tuuli pyyhkäisi eilen täältäkin ylitse ja aiheutti vahinkoa. Blogin yläreunassakin komeilevalla mäntyrivistöllä on nyt uusi ilme. Syyllinen oli tietysti puuskittainen tuuli, mutta myös pieni vanhan oksan lahovaurio ja ystävämme palokärki, joka oli sitten hakannut kunnon tukkipuuhun yli 20 senttisen pesäkolon. Puu napsahti juuri pesän kohdalta poikki. En tiedä oliko lintu pesässään, kun siltä katto lähti, mutta nyt siellä ainakin tuulee. Naapuri tuli myöhemmin katsomaan ja sanoi, että kuuli pamauksen sisään saakka ja arveli, että jotain tapahtui. Aikataulua iteroidessa ilmeni, että kyse on ollut ihan minuuteista ennenkuin tulin itse tontille.
pesa.jpg
Tuossa on se pesän katto.

Pitäisi olla jotain mittasuhdetta kuvassa, mutta kun ei ole. Koko tukki on tuolta kohdalta jotain 40 cm paksu ja tuo pesän katto on jotain 20 cm luokkaa halkaisijaltaan. Eihän se osunut lähellekään taloa, puu kaatui sopivasti tuloväylää kohti siten, että pari metriä latvasta tuli ajotien päälle. Jos olisi tuullut koillisesta, niin olisi käynyt ihan toisin. Huh.

Jos palokärki vielä näyttäytyy jonkun puun rungossa, niin en enää katsele sitä ihaillen, että onpa hieno lintu…. Pihapiirissä on nyt tuon rivistön lisäksi kolme muuta isoa mäntyä ns. takapihalla, sekä yksi iso kuusi, jotka kaikki periaatteessa ylettävät kaatumaan talon päälle.
kaatunut.jpg
Ei ollut edes liki.
Kuva otettu talon etuterassin edestä, eli ihan hyvään suuntaan kaatui. Vei mennessään yhden keskikokoa pienemmän koivun ja jäi jumiin pihlajaryteikköön, joka oli tarkoitus siistiä muutenkin.