lauantai, 5. maaliskuuta 2011

Luonto heräilee

Raksalla ei ole nyt paljon ollut minulla tekemistä. Tasoitustyöt jatkuvat edelleen. KHH ja WC ovat seiniltään nyt valmiit ja ensi viikolla haen lattianhiomakoneen, jolla jyrrytetään lattia vesieristyskuntoon. Betonin kosteutta mitattiin parisen viikkoa sitten ja tulokseksi tuli silloin 90, joten eiköhän tuota jo ensi viikolla voi vesieristää. Muiden huoneiden tasoitus jatkuu lopullisella tasoituspinnalla.

Auringon noustessa päivä päivältä korkeammalle ja sen sulattaessa lumet puista alkaa ympäristössä näkymään myös enemmän jälkiä. Ennen rakennustamme palstalla on ollut ihan selviä riistapolkuja, jossa peurat ja hirvet ovat liikkuneet. Tänä talvena ei ole ainakaan rakennuksen lähellä tuollaisia jälkiä näkynyt ja lunta on ollut niin paljon, ettei ole metsän puolelle viitsinyt lähteä käyskentelemään.

Viime yönä pihalla onkin sitten ollut vilinää. Yöllä oli tullut n. puoli senttiä lunta ja talon edessä näkyi ainakin edestakaisin ryntäilleen oravan jäljet, jäniksen, ison linnun(tod.näk fasaani) ja vielä ketun jäljet. Alkaa se luonto sieltä heräilemaan.

Sen verran kävin tuolla yli puolimetrisessä hangessa kävelemässä että sain kuvan pystyssä olevasta väliaikaispuukatoksesta. Puita sinne ei ehditty paljoakaan viemään kun syksyn lumisade yllätti, enkä ihan koko katostakaan saanut valmiiksi. Muutamasta kuormalavasta piti tehdä sivuseinä, mutta ei ehtinyt. Viime syksynä omakohtainen talven sääennusteeni oli, että talvesta tulee vähäluminen ja leuto. Sen perusteella tuon katoksenkin tein, eli sääsuojaksi jatkuvalta vesisateelta. lumikatos.jpg Ikinä en mitoittanut rakennetta tällaiselle lumikuormalle. Talomme katto onkin sitten mitoitettu 280 kg lumikuormalle / neliömetri. Sinne ei tarvitse kolan kanssa ikinä mennä. Tuon hökötyksen katolle ei taas mitenkään uskalla mennä. Onneksi tuli viimeiseksi hommaksi kiilattua tuo koivupölli tuohon keskelle - ilman sitä tuo olisi jo varmasti pettänyt. Nytkin on taipumaa ihan kivasti, toivottavasti ei sada vettä ennenkuin nuo valuvat alas.