sunnuntai, 13. joulukuuta 2009

Kolmas tarjouskierros

Enempiä talotarjouksia ei mielestämme enää tarvittu. Nyt palattiin takaisin Insarkin tarjoukseen ja käytiin se perinpohjin lävitse. Sain kuin sainkin pari tonnia hinnasta pois, mutta onnistuin myös saamaan pakettiin lisää tavaraa. “Kaupan päälle” ns. tuli Maxitin Tandem hormipaketti ja sisäkaton kipsilevyt asennettuna - kun ne aiemmin olivat vain tontille toimitettuna.

Tästä saimme sovittua asian valmiiksi, ja talotoimittajaksi tuli siis InsArkki Oy. Tarjouksen lähtökohta on murskepeti +-2cm, josta ylöspäin kuuluu tarjoukseen melkein kaikki. Anturan teko ja valu, perustuselementit ja asennus, salaojaputket (asennus tosin itse), ontelolaatat asennettuina, ulko- ja sisäseinäelementit asennettuina, kattotuolit asennettuna, vesikatto asennettuna, yläpohja eristettynä, ikkunat asennettuina. Nosturimaksut ja siivouskin kuuluivat mukaan, sekä tietysti tärkeimpänä - koko talon ulkoseinien ja sokkelien pinnoitus.

Loput sisätyöt sitten kuuluvat minulle. Betonielementtien sisätasoitukseen täytyy vielä palkata ammattilainen, mutta loput sisällä tehtävät toimet ajattelin tehdä sitten itse. Sähköhommiin tietysti sähkäri ja LVI-hommiin ainakin vastaava seuraamaan, että kylmä ja lämmin vesi pysyy erillään.

Koska valitsin toimittajaksi henkilön, jota ajattelin myös vastaavaksi mestariksi, niin se portti sulkeutui ja nyt on löydettävä uusi mestari. Rakennesuunnittelu kuuluikin talotoimitukseen, joten pääsuunnittelusta teimme vielä eri sopimuksen.

Kohteestamme tulee myös InsArkki Oy:n referenssikohde, joten toivoa saattaa, että kaikki työt tehdään tarkasti ja viimeisen päälle.

Linkit: http://www.insarkki.fi