tiistai, 3. marraskuuta 2009

Tontin pohjatutkimus

Vaikkei kunnalta vielä päätösratkaisua ole tullutkaan, niin ajattelin ottaa varaslähdön ja teettää tontille pohjatutkimuksen. Soittelin paikkoja lävitse ja lopulta helpoiten paikalle pääsi Insinööritoimisto Mika Laakson pomo itse apurin kanssa.

Kone puikkelehti helposti hakattuja reittiä pitkin talon tulevalle paikalle, mutta en ollut ajatellut, että myös kaikki sivut pitää olla vapaina, koska tutkimuksen tekijä haluaa myös määrittää paikat tarkasti prisman ja korkokepin kanssa. No tietenkin oma moottorisaha ei suostunut pikkupakkasessa käynnistymään, joten homma jäikin lopulta pohjatutkijoiden itse raivattavaksi. Raivattuja puita oli lopulta vain kymmenkunta, eikä se ainakaan loppulaskussa näkynyt.

Pohjatutkimuksen mukaan pinnassa on n. 70-80 cm humusta, jonka jälkeen tulee moreenimaata, ja lopulta n. 2 metrin syvyydessä on kallio. Ensimmäisessä porauspisteessä kallio tuli eteen vähän yli metrissä, joten talon paikkaa otettiin viitisen metriä alamäkeen, jossa sitten saatiin nuo sopivat kalliotasot melkein koko alalle. Koska kallio on kuitenkin arvaamaton ja mittauspisteiden etäisyydet ovat toisistaan yli kuuden metrin etäisyyksillä, niin kyllä sinne väleihinkin jotain huippuja saattaisi mahtua. Pidetään peukkuja, mutta näyttää kerrassaa hyvältä.

Lisää kommentti

Täytä alla oleva lomake kommentoidaksesi.