keskiviikko, 9. syyskuuta 2009

Toinen tarjouskierros

Otin yhteyttä useampiin talotoimittajiin. Luja-kivitalojen myyjä ei suostunut antamaan mitään tarjousta ennen lopullisia piirustuksia, joka kuulostaa mielestäni älyttömältä, kun vasta haetaan sitä materiaalia, josta runko tehtäisiin. Maxitilta saatiin nyt kaksikin tarjousta,sekä harkoista tehtynä, että betonielementistä. Lakalta ei tullut tarjousta vieläkään, vaikka kokeiltiin eri henkilöä. Lisäksi mukaan otettiin pienempi Bau-kivitalot, sekä yksi referenssi puutalosta Jukka-taloilta.

Lopulta ainoastaan Maxitin elementtitalo ja Bau-kivitalojen tarjous olivat laajuudeltaan sitä mitä me halusimme. Muut olivat lähinnä vain materiaalitoimituksia, vaikka pyysimme tarjousta mahdollisimman suuresta toimitukseksesta.

Harkitsin vastaavaksi mestariksi Zekata palvelua, jossa kuuluisi taas mahdollisimman paljon yhdelle henkilölle ja olinkin tarjouksia läpikäymässä Zekata-konseptiin kuuluvan Risto Kukkosen, InsArkki Oy, kanssa ja tuskailin ääneen, että eikö ne ymmärrä millaista pakettia haluamme. Risto totesi, että mitä jos hän tekee oman tarjouksen. No aivan vapaasti.

Lopulta meillä oli kolme tasavertaista tarjousta - ei kuitenkaan tasavertaistettua, eli pieniä eroja niissä oli. Ristolla oli ollut tietysti etu tarjousta tehdessään, eli hän tiesi minkä hintaisia tarjouksia minulla aiemmin oli. Joka tapauksessa hinta oli pudonnut merkittävästi. Tämä alkoi näyttämään juuri sellaiselta kuin halusin.

Linkit: http://www.bau-kivitalot.fi,http://www.insarkki.fi, http://www.zekata.fi

Lisää kommentti

Täytä alla oleva lomake kommentoidaksesi.