keskiviikko, 9. helmikuuta 2011

Hiontapöly

Seinien hiomisessa irtoaa järkyttävä määrä pölyä. Onneksi sain sovittua, että ammattilainen tulee tekemään hionnan, koska häneltä löytyi myös laite, joka saa melkein kaiken pölyn talteen ja pussiin. Kohta ollaan jo puolessa välissä hiontaa ja on noista seinistä irronnut jo nelisenkymmentä kiloa. Onneksi on tuolle hommalle tekijä, niin pystyy taas tekemään kaikkea pientä.

hiottuaseinaa.jpg Kuvassa vasemmalla puolella hiottua seinää ja oikealla hiomatonta (ts. elementtitehtaan käljiltä huonosti hiottua)

Alaslaskut saatiin viime viikonloppuna valmiiksi, eli niiden osalta odotellaan vain paneeleita. Kodinhoitohuoneen alaslaskun sisään tein pienen varastosopin, jonne kulkemista varten asennettiin Westwoodin ullakkorappuset. Asennus oli helppoa ja nyt on paikka, jonne voi kantaa työkalut turvaan, kun varsinainen ruiskutasoitus alkaa. Lattiana ullakkosopelle käytin 12 mm havuvaneria, joka tiheästi ruuvattuna tuntuu kantavan ihan hyvin. Nyt alkaa olemaan fiilis, kuin kerrostalorakentajalla, kun teknisestä tilasta pääsee luukusta alapohjaan ja nyt KHH:sta menee rappuset “yläkertaan”.

Kun tuolla hiontametelissä ei oikein muita hommia samaan aikaan viitsi tehdä, niin olenkin nyt ollut linnoittautuneena tekniseen tilaan, jossa sainkin paljon keskeneräisiä pikkuhommia valmiiksi. Calliduksen varaajan eristeet tuli kiinnitettyä ja varaaja tuli soviteltua nurkkaansa. LTO eli Enerventin Pandion, joka nostettiin toissa viikonloppuna isän kanssa paikoilleen, tuli nyt vihdoinkin liitettyä putkistoihin. Lisäksi tuli varattua teknisestä tilasta paikka keskuspölynimurillekin laittamalla se paikoilleen. Nyt kaikki jäljelle jäävä tila jääkin putkimiehelle, joka saa yrittää taiteilla palikat toisiinsa kiinni.