keskiviikko, 26. tammikuuta 2011

Tasoitemies peliin

Nyt on seinät kovettuneet jo aivan riittävän kauan ja kaikki vähänkään siitä riippuvat asiat asennettu. Eli suihkunurkat ovat nyt valmiit, joka oli viimeinen vaihe ennen tasoitusta. Olin jo aiemmin kysellyt referenssejä tutuilta, että mistä löytäisi hyvän miehen. Löytyihän sellainen. Vanha tuttu, aiemmin automaalarina toiminut mies teki nykyään tasoitehommia. Luottamus on ainakin minulla kohdallaan, jos on aiemmin tehnyt automaalauksia (hyvällä laadulla !!).

Soitin miehelle, ja pyysin tulemaan katsomaan tulevaa urakkaa. Kävikin katsomassa, mutta hän huomasi heti ylimääräisen työvaiheen seinien ja tasoitteen väliin. Hän pyysi selvittämään, että voiko elementtiä tasoittaa suoraan, vai pitääkö elementtien pinnalle noussut betoniliima (lima?) hioa pois.

Lopullista ja absoluuttista totuutta tarpeelle ei ikinä saatu, mutta kaikki olivat sitä mieltä, että tartunnasta tulee parempi, jos liima hiotaan pois. Näin siis tehdään, mutta nyt tuli ongelmaksi, että kuka sen tekee. Tuo tuntemani tasoitemies ei ollut heti ainakaan innokas tarraamaan hiomakoneeseen. Itseäkään ei kiinnosta tuota hommaa tehdä, kun kunnon ylipainemaski maksaisi vähän alle tonnin…

Nyt täytyisi löytää tekijä viikossa, tai sitten puhua tasoitemies ympäri tekemään koko homman.