keskiviikko, 15. syyskuuta 2010

Isoja koneita ja elementtejä

Koska en taaskaan päässyt tontille silloin, kun jotain isoa tapahtuu, tyydyn laittamaan vaan muutaman kuvan ilman sen kummempia kirjoituksia. Sami täydentäköön ja oikaiskoon, jos ehtii :)

Sokkelielementit saapuivat siis tontille 9. päivä. Asennus sujui käsittääkseni ok. Ainoa lisäsäätämistä aiheuttanut seikka oli tontin ajoväylän leveys. Yhdistelmä ei mahtunut kääntymään tontilla kokonaisena, vaan kuormaa jouduttiin purkamaan osissa.
sokkelielementti.jpg

15.9. pihaan jyrisi ontelolaattoja kyyditsevä auto. Jälleen kerran jouduin olemaan aivan toisella työmaalla, ja sain tyytyä tihrustamaan kuvia kännykän näytöltä. Sami oli leventänyt tietä, joten auto mahtui pihaan hyvin tällä kertaa. Täysin ilman pientä puuhastelua ei tosin selvitty tälläkään kertaan. Ontelolaatat olivat nimittäin pari senttiä liian pitkiä. Sepä ei porukkaa kuitenkaan estänyt eikä kovasti hidastanutkaan. Kävivät hakemassa timanttileikkurin ja niinpä laatat saatiin sopimaan justiinsa. Hieman epäselväksi jäi, oliko syy mittavirheeseen pääsuunnittelijan elementtitilauksessa vaiko tehtaan päässä. Meille sillä ei kuitenkaan ole sen suurempaa merkitystä. Asia hoitui varsin sutjakasti aiheuttamatta meille lisävaivaa tai rahanmenoa.

ontelolaatan_lyhennys.jpg
Näin lyhenevät ontelolaatat sopivaan mittaan…

ontelolaatta_paikalle.jpg
..ja sitten vaan paikalleen.

betoniauto.jpg
Betonia..