lauantai, 26. helmikuuta 2011

Tasoitusoperaatio

Seinien hionta saatiin päätökseen viikossa ja sen jälkeen sitten imuroitiinkin. Seuraavaa viikkoa vietettiin paikkaillen isoimpia kolhuja pikatäyttömassalla ja suojaten ikkunoita ruiskutusta varten. Koska vesijärjestelmä ei ole talossa vielä valmis, niin raahasin ulkoa kuution vesisäiliön keskelle olohuonetta. Ei sinne ollut jäänyt syksystä kuin parisataa litraa vettä, joka oli keleihin nähden tasapainotilassa, eli umpijäässä. Jouduin sen käyttämään työpaikan kautta, jossa kuumalla vedellä sulatin klöntin ja vein säiliön tyhjänä olohuoneeseen.

Seinien tasoitus ei olekaan ihan pikkujuttu. Omaan silmään nuo seinät näyttivät ihan suorilta ja varsinkin hionnan jälkeen näytti, että ei muuta kuin väri pintaan. Siihen nähden tekijän kommentit olivat vähän masentavia. Ensin tarvitsee kuulemma oikaista raa’alla kädellä tiilitasoitteella (max 30mm), kun karkean tasoitteen täyttökyky 5 mm ei riitä seiniin. Vasta sen tiilitasoitteen jälkeen voidaan alkaa vetää noita kahta vakiokerrosta tasoitteita, eli karkea ja hieno. Kyllähän minäkin sen sitten näin, kun otettiin 2 metrin vatupassi ja laitettiin seinään kiinni. Aalloillahan se oli.

Tällä viikolla seinät on nyt pääosin raakatasoitettu. Lisähommaa toi vielä vastaava mestari, joka totesi, että jos haluaa hyvää, niin kaikki saumat on vahvistettava lasikuituverkolla. Onhan se hyvä tehdä kunnolla, joten nekin leivottiin paikoilleen. Itselle ei ole paljon jäänyt muuta tekemistä, kuin tuuletella kämppää. Kosteus nousee tuon tasoituksen aikana sademetsän tasolle, kun kaikki vesi tuosta kuution säiliöstä ruiskitaan seinille. Toinen homma on aina ollut iltaisin käydä lastalla lattian reunat läpi, jotta pudonneet laastiroiskeet ei kovetu lattiaan kiinni. Siinä ei ole paljon ollut tekemistä, niin on lopulta päässyt kotiin leikkimään tietokoneella. Tällaistahän siitä syntyy.

Lisää kommentti

Täytä alla oleva lomake kommentoidaksesi.