torstai, 3. helmikuuta 2011

Keittiökoneet tilattu

Keittiökoneet olivatkin varsinainen sekamelska. Olimme kodinkonekierroksella mieltyneet Mielen lisäksi Siemensin jääkaappien ja pakastimien muotoiluun. Muilla valmistajilla ovien lokeroiden muotoilu oli se syy miksi emme voineet niitä harkita. Vaihtoehdoiksi jäi huippulaadukkaana pitämämme Miele ja sitten Siemens. Miele lopulta tippui pois, koska ilmeisesti huippulaatu myös maksaa. Eli kun ruksasi haluttavat ominaisuudet, niin lopulta vaihtoehdoiksi jäi Mieleltä aina se top-of-the-line huippumalli. Ja yllättäen sen hinta oli aina sen tonnin kalliimpi, kuin seuraava.. Lisäksi jääkaapin ja pakastimen sijoituksessa on jokin seikka, jota ei kerrota, mutta se määrää, että jääkaapin on oltava pakastimen oikealla puolella. Tuo olisi meidän keittiössä tarkoittanut aina kahta ylimääräistä askelta jääkaapille - se tekee vuoden mittaan aika paljon. Lisäksi ovia ei saa laittaa avautumaan samaan suuntaan, kun toisen ulostyöntyvä kahva voi silloin vahingoittaa toista ovea. Eli ei käynyt. Suunta kohti Siemensiä.

Kun oli löytänyt suosikkinsa valmistajien kotisivuilta, niin sitten alkoikin metsästys, että mistä niitä oikein saa. Siemensillä on erikoisia “välimalleja”, joita saa vain tietyistä erikoiskaupoista. On kodinkonekauppaketjumallia ja on keittiöliikemalleja ja vielä ylimääräisenä rusinana pullassa - vain Siemens Plus-myymälöistä saatavat mallit. Kun ensimmäinen tarjouspyyntö palautui takaisin ja olivat pystyneet tarjoamaan vain puolet koneista, niin tuli ihmetys. Kauppiaat kyllä tarjosivat aina omia vastaavia mallejaan, mutta ei auttanut. Aina jäi joku ominaisuus saavuttamatta, joita olin etsinyt. Nyt niistä muutoksista tuli kynnyskysymyksiä.

Lopulta kodinkonelistan tuotteet hankittiin kolmesta eri paikasta. Näin saatiin ne koneet mitä ehdottomasti haluttiin. Mielen liesitaso jäi lopulta ainoaksi Mielen tuotteeksi, kun viime tingassa totesimme, ettemme viitsi maksaa puoltatoistatonnia ekstraa astianpesukoneesta, jossa on moottoroitu luukku.

Liesitaso: Miele KM 6115
Uuni: Siemens HB76A1260S
Mikrouuni: Siemens HF25M2R2
Jääkaappi: Siemens KS38RA01
Pakastin : Siemens GS32NA23
Astianpesukone: Siemens SN56T590SK
Liesituuletin: Savo I-5509 white