keskiviikko, 14. tammikuuta 2009

Tarjouskierros (yksi)

Talon pohjapiirros oli kaivettu arkistoista ja todettu edelleen hyväksi, ja alkoi ensimmäinen tarjouskierros pelkillä käsiluonnoksilla. Laitoimme tarjouspyyntöjen pohjaksi mahdollisimman laajan toimituksen - asennettuna! Omassa yrityksessä toimiminen vie kaiken ajan päivisin, eikä parin vuoden urakka iltaisin, öisin ja viikonloppuisin kiinnosta minua, tai vielä vähemmän vaimoa.

Tarjouskierros alkoi hyvin, sillä heti ensimmäinen kontakti, Lammi-talojen edustaja Arto Harainen Hyvinkäälta tarrasi kiinni ja toimi, niinkuin kunnon myyjän pitääkin. Piti yhteyttä ja kyseli kuulumisia järjesti tapaamisia puhtaaksipiirtäjiä varten. Hänen kauttaan saimmekin yhteyden Antti Ek:iin, joka piirsikin talostamme ensimmäiset oikeat luonnokset. Pidimme taksaa kohtuullisena. Lähetimme tarjouksia Lammille, Lakalle ja Maxitille. Tapaamiset sovittiin kaikkien kanssa, mutta lopulta vain Lammilta tuli tarjous, eikä sekään ollut niin laaja tarjous, kuin halusimme.

Mikä onkaan taustalla tiedolla, että rakentaminen on vähenemässä? Minä luulisin, että silloin yritetään pitää asiakkaasta kiinni ja yrittää myydä kaikin keinoin. Ainoastaan Harainen toimi näin, mutta valitettavasti hänkään ei pystynyt tekemään kuin tarviketarjouksen, vaikka hänen kauttaan saimmekin kontakteja rakentajiin ja muihin ammattilaisiin. Emme kuitenkaan halua toimia viiden(toista) eri toimijan kanssa, vaan hoitaa asiat vain yhden tahon kanssa.

Linkit: www.lammi-kivitalot.fi, http://www.runko.fi

Lisää kommentti

Täytä alla oleva lomake kommentoidaksesi.